Blauwwind Photos Trip Aeolus 2020 09

Installatie van de laatste monopiles voor Borssele III & IV

22 april 2020 - Van Oords offshore installatieschip Aeolus heeft de installatie van 77 monopiles voor Borssele III & IV succesvol afgerond.

Van Oord was als balance of plant-aannemer verantwoordelijk voor ontwerp, engineering, inkoop, constructie en installatie van de funderingen en inter-arraykabels voor windpark Borssele III & IV. De Aeolus is de afgelopen zeven maanden ingezet voor transport en installatie van de monopiles. Nu de monopiles zijn geplaatst, start het project binnenkort met de installatie van 77 V164-9,5 megawatt (MW) windturbines, geleverd door MHI Vestas.

"Het Borssele III & IV-project heeft een geweldige prestatie geleverd met de installatie van de 77 funderingen. Het werk werd binnen de planning van 6 maanden uitgevoerd. Ondanks de extra voorzorgsmaatregelen die nodig waren in verband met het coronavirus, konden we het project voortzetten. We zijn trots op het projectteam van Blauwwind en partners zoals Van Oord, die bijdragen aan de snelle bouw van het windpark."

Roeland Borsboom, projectdirecteur bij Blauwwind

Blauwwind Photos Trip Aeolus 2020 07