DJI 0056 copy

Installatie van de laatste turbine voor Borssele III & IV

26 november 2020 - De laatste van 77 MHI Vestas V164-9.5 MW turbines zijn in het windpark geplaatst door Van Oord's offshore installatie-schip Aeolus

"Een goede projectuitvoering begint met een goede voorbereiding en planning; de startdatum van de turbine-installatie werd gekozen in 2017 en werd tot op de dag precies, in mei van dit jaar uitgevoerd. Het overwinnen van veel extra uitdagingen in dit buitengewone jaar vereiste nog meer samenwerking tussen alle betrokken partijen, en heeft geleid tot een succesvolle afronding van de installatie-fase,” zegt Roeland Borsboom, Projectdirecteur en CEO van Blauwwind. "We zijn trots op het team."


De eerste turbines leveren sinds augustus 2020 stroom. De laatste set turbines wordt nu in gebruik genomen en getest ter voorbereiding op volledige stroomopwekking. Het windpark met een vermogen van 731,5 MW levert met de opgewekte groene energie 2,3% van de Nederlandse stroombehoefte.

Meer informatie over hoe een Blauwwind turbine wordt geïnstalleerd is hier te vinden:

https://www.blauwwind.nl/nieuw...